0:00 / 0:00

Business Controller M/V

HasseltJe bent de business partner van de interne afdelingen. Je stelt rapporten op, maakt analyses, interpreteert de KPI’s en geeft advies aan je klant waar nodig. Je staat mee in voor de jaarlijkse budgettering en periodieke forecasting.  

Ja, ik solliciteer
Jobomschrijving

Jij

Business controller met ervaring

Je behaalde een masterdiploma TEW of Handelsingenieur,  aangevuld met een 3-tal jaren ervaring in business controlling, audit of business analyse.

Excel Wizard

Excel heeft niet veel geheimen voor jou en je hebt kennis van BI Tools zoals Cognos of Tableau. Je bent geboeid door het opstellen van modellen en KPI’s alsook de interpretatie ervan.

Analytisch cijferbrein

Je hebt een sterke analytische geest gekoppeld aan de nodige dosis kritisch denkvermogen. Je bijt je graag vast in cijfers en analyses om de business beter te grijpen.

Nauwkeurige financiële Business Partner

Je werkt nauwkeurig, kan werken met strikte deadlines en denkt mee met je klant en je laat je stem gelden in vergaderingen en werkgroepen.

Job

 

Budgettering, Rapportering & Analyses

Je staat in voor de jaarlijkse budgettering en periodieke forecasting. Je gaat in dialoog met de budgethouders en onderwerpt de budgetten aan een kritische blik.

Je rapporteert, analyseert en interpreteert KPI's. Je  volgt maandelijks de cijfers op en benoemt de afwijkingen. Je interpreteert de data, gaat op zoek naar de trends in de rapportering en weet de juiste kritische vragen te stellen.

Business Partner

Als Business Controlling Expert treed je op als business partner van de verschillende afdelingen. Jij bent de link naar de klant en de interne stakeholders. Op aanvraag maak je adhoc analyses en rapporten.

Ondersteuning Management

Je ondersteunt het management bij het maken van strategische beslissingen en het bijsturen van hun budgetten. Je voert financiële analyses uit op business unit niveau en organisatieniveau, alsook adhoc analyses en rapporteringen van financiële resultaten. Je rapporteert rechtstreeks aan de Business Controlling & Analytics Manager

Ontwikkelen van rapporten

Je volgt trends en ontwikkelingen op het gebied van controlling teneinde je geloofwaardigheid te verstevigen op basis van geactualiseerde kennis. Je werkt samen met het BI Team aan de verbetering van de rapporten of maakt nieuwe rapporten op basis van de noden van de business.

Wij

Een uitdagende job

Met eigen verantwoordelijkheden waar medewerkers en klanten centraal staan in een stabiel bedrijf dat deel uitmaakt van een grote internationale sterke groep.

Groei met ons mee

Continue investering in opleidingen en jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

Samenwerken met spirit

Drive, trots en plezier, dat zijn wij

Een marktconform salarispakket

Aangevuld met extra-legale voordelen o.a. Bedrijfswagen, maaltijdcheques, groeps – en hospitalisatieverzekering, 12 ADV dagen, Telewerk 2 à 3 dagen/ week met telewerkvergoeding, cafetariaplan, …


Taken en verantwoordelijkheden:

 • Als Business Controlling Expert treed je op als business partner van de verschillende afdelingen. Jij bent de link naar de klant en de interne stakeholders. Op aanvraag maak je adhoc analyses en rapporten.
 • Je staat in voor de jaarlijkse budgettering en periodieke forecasting. Je gaat in dialoog met de budgethouders en onderwerpt de budgetten aan een kritische blik.
 • Je rapporteert, analyseert en interpreteert KPI's (o.a. ROI’s, P&L’s van klant- en productsegmenten, FTE’s, absenteïsme, …). Je  volgt maandelijks de cijfers op en benoemt de afwijkingen. Hierbij ga je proactief op zoek naar de oorzaken en kan vanuit de boekhouding verklaringen geven aan het management. Je interpreteert de data, gaat op zoek naar de trends in de rapportering en weet de juiste kritische vragen te stellen.
 • Je ondersteunt het management bij het maken van strategische beslissingen en het bijsturen van hun budgetten. Je verzorgt de rapportering naar Belron toe op regelmatige basis. Je stelt een samenvatting op van de financiële resultaten  en geeft een verklaring voor de afwijkingen.
 • Je voert financiële analyses uit op business unit niveau en organisatieniveau, alsook adhoc analyses en rapporteringen van financiële resultaten.
 • Je volgt trends en ontwikkelingen op het gebied van controlling. Je werkt samen met het BI Team aan de verbetering van de rapporten of maakt nieuwe rapporten op basis van de noden van de business.
 • Je rapporteert rechtstreeks aan de Business Controlling & Analytics Manager

Je profiel:

 • Je behaalde een masterdiploma in de TEW of Handelsingenieur,  aangevuld met 3-tal jaren ervaring  in financiële controlling, audit of business analyse.
 • Je hebt een sterke analytische geest gekoppeld aan de nodige dosis kritisch denkvermogen.
 • Je bijt je graag vast in cijfers en analyses om de business beter te begrijpen. Je bent een echte Excel wizard waardoor Excel niet veel geheimen meer voor je heeft. Opstellen van modellen en KPI’s alsook de interpretatie ervan, ligt in de lijn van je interesse
 • Je bent communicatief sterk en beschikt over de nodige overtuigingskracht en assertiviteit om je stem te laten gelden in werkgroepen.
 • Je bent leergierig en gedreven om bij te leren op het terrein en hebt dan ook geen nine-to-five mentaliteit
 • Een sterke affiniteit met Cognos en Datawarehouse is een plus.
 • Je werkt nauwgezet en nauwkeurig en wanneer nodig kan je omgaan met strikte deadlines.
 • Je kan je uitdrukken in het Engels
 • Je werkt nauwgezet en nauwkeurig en wanneer nodig kan je omgaan met strikte deadlinesVacature afdrukken
Solliciteren
sluiten
Andere afbeelding