0:00 / 0:00

Financial Controller M/V

HasseltIn deze functie ben je verantwoordelijk voor het aanleveren van correcte en volledige analytische accounting cijfers ten behoeve van het controlling departement en het inzichtelijk maken van de cijfers voor de business.

Ja, ik solliciteer
Jobomschrijving

Jij

Financial Controller met ervaring

Je behaalde een masterdiploma TEW, Handelswetenschappen of Handelsingenieur,  aangevuld met een 5-tal jaren relevante ervaring in financial controlling of audit.

Analytisch cijferbrein

Je beschikt over een sterk analytisch denkvermogen, je bijt je graag vast in cijfers en analyses, je kan het overzicht bewaren (helicopterview) en je werkt graag met deadlines. Excel kent nog weinig geheimen voor je . Kennis van Dynamics AX is een plus.

Flexibele, enthousiaste teamplayer

Een groeiende, snel veranderende omgeving schrikt je niet af. Je ervaart verdere ontwikkelingen en digitalisering als een uitdaging. Je bent enthousiast, energiek en pro-actief persoon en kan zowel zelfstandig als in een team werken. Je bent communicatief sterk en kan je uitdrukken in zowel het Nederlands, Frans als in het Engels.

Job

Financial Controlling & Analyses

Je detecteert, implementeert en voert controleverrichtingen uit in het kader van maand- en jaarafsluiting, onder andere d.m.v. account reconciliaties. Op maandelijkse basis verzamel je de nodige gegevens om de cijfers af te sluiten en leg je, per kostenplaats, de nodige provisies aan. Hierbij ga je in dialoog met zowel het controlling departement als de business zelf. Maandelijkse maak je ook variantie-analyses op de cijfers, zowel balans als P&L, alsook andere analyses zoals cashflow en werkkapitaal.  

Rapportering & Audit

Samen met het team sta je in voor het voorbereiden en afronden van de jaarlijkse externe statutaire rapporteringen (jaarrekening, jaarverslag, …). Je bereidt daarnaast het auditdossier voor en begeleidt de audit tijdens hun jaarlijkse controle, zowel interim, hardclose als final audit. Je werkt mee aan de maandelijkse management rapporteringen en andere (ad hoc)  rapporteringen aan Belron. Hierbij help je ook bij de consolidatie en diverse IAS verplichtingen

Procesverbeteringen

Je zoekt actief naar optimalisaties binnen bestaande processen. Je brengt business processen in kaart en implementeert procedures/policies met het oog op afdekken van risico's.

Projectmanagement

Je voert diverse ad hoc projecten (vb automatisatieprojecten, overheidsrapporteringen, …)  en integratie oefeningen uit.

Wij

Een uitdagende job

Met eigen verantwoordelijkheden waar medewerkers en klanten centraal staan in een stabiel bedrijf dat deel uitmaakt van een grote internationale sterke groep.

Groei met ons mee

Continue investering in opleidingen en jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

Samenwerken met spirit

Drive, trots en plezier, dat zijn wij

Een marktconform salarispakket

Aangevuld met extra-legale voordelen o.a. maaltijdcheques, groeps – en hospitalisatieverzekering, 12 ADV dagen, Telewerk 2 à 3 dagen/ week met telewerkvergoeding, cafetariaplan, …


Taken en verantwoordelijkheden:

·        Je detecteert, implementeert en voert controleverrichtingen uit in het kader van maand- en jaarafsluiting, onder andere d.m.v. account reconciliaties. Op maandelijkse basis verzamel je de nodige gegevens om de cijfers af te sluiten en leg je, per kostenplaats, de nodige provisies aan. Hierbij ga je in dialoog met zowel het controlling departement als de business zelf. Je maakt de boekhoudcijfers inzichtelijk voor de business.

·        Maandelijkse maak je ook variantie-analyses op de cijfers, zowel balans als P&L, alsook andere analyses zoals cashflow en werkkapitaal. Je duikt in de details om de verschillen te verklaren en anderzijds behoud je een high-level inzicht in de activiteiten van het bedrijf.

·        Samen met het team sta je in voor het voorbereiden en afronden van de jaarlijkse externe statutaire rapporteringen (jaarrekening, jaarverslag, …).

·        Daarnaast bereid je het auditdossier voor en je begeleidt de audit tijdens hun jaarlijkse controle, zowel interim, hardclose als final audit.

·        Je werkt mee aan de maandelijkse management rapporteringen en andere (ad hoc)  rapporteringen aan Belron. Hierbij help je ook bij de consolidatie en diverse IAS verplichtingen

·        Je zoekt actief naar optimalisaties binnen bestaande processen. Je brengt business processen in kaart en implementeert procedures/policies met het oog op afdekken van risico's.

·        Je voert diverse ad hoc projecten (vb automatisatieprojecten, overheidsrapporteringen, …) en integratie oefeningen uit.

·        Je bent de rechterhand van en rapporteert rechtstreeks aan de Corporate Finance Manager.

Je Profiel:

·        Je behaalde een masterdiploma in de TEW, Handelswetenschappen of Handelsingenieur,  aangevuld met 5-tal jaren ervaring  in financiële controlling of audit.

·        Je hebt een sterk analytische denkvermogen , beschikt over een helicopterview en je kan omgaan met strikte deadlines.

·        Je bijt je graag vast in cijfers en analyses. Je bent een echte Excel wizard waardoor Excel niet veel geheimen meer voor je heeft.

·        Je bent communicatief sterk en kan je uitdrukken in het Nederlands, Frans en Engels.  

·        Je bent een gedreven, enthousiast en pro-actief persoon  en je hebt dan ook geen nine-to-five mentaliteit.

 

Aanbod

Een uitdagende job met eigen verantwoordelijkheden waar medewerkers en klanten centraal staan in een stabiel bedrijf dat deel uitmaakt van een grote internationale sterke groep.

Groei met ons mee: continue investering in opleidingen en jouw verdere persoonlijke ontwikkeling.

Samenwerken met spirit, drive, trots en plezier, dat zijn wij

Een marktconform salarispakket aangevuld met extra-legale voordelen o.a. maaltijdcheques, groeps – en hospitalisatieverzekering, 12 ADV dagen, Telewerk 2 à 3 dagen/ week met telewerkvergoeding, cafetariaplan, …Vacature afdrukken
Solliciteren
sluiten
Andere afbeelding